Noin vuonna 1550 tämä alue oli erämaata. Suomessa oli nälänhätä ja kerrotaan, että juuri ruoan puute oli syy erämaiden asuttamiseen. Kuningas Kustaa Vaasan määräyksestä erämaihin asumaan muuttavat saivat myös pitää erämaansa.

Tarkkaa tietoa ei löydy siitä, mistä Matti Eskonpoika tuli, mutta hän jäi tähän erämaahan, nykyiseen Hämeenniemeen asumaan ja maksoi veroakin yhden naulan (=425g voita).

"Erämaata" kaskettiin, Keskisellä kalastettiin ja savu nousi talon piipusta. Isojaot tuli ja meni, Matti Matinpojat ja Markku Matinpojat pitivät vuorollaan isännyyttä, ehkä kukakin tyylillään ja kukakin aikansa haasteiden kanssa.

Hämeenniemen historia on pitkä ja tuvan seinällä historiasta ja "kiintymyksestä kotikontuun" kertoo sukutaulu, joka alkaa vuodesta 1553. Kertoen omaa tarinaansa siitä, kuinka saman suvun jäsenet ovat samaa erämaasta muodostunutta maatilaa hallinneet vuoronperään.

Tarkkaa tietoa ei ole, missä silloinen asuinrakennus olisi sijainnut. Eräs tarina kuitenkin kertoo, että juuri Keskisenniemessä, nykyisellä huvila-alueella olisi joskus ollut tilan päärakennus. Kun nyt nousee niemen korkeimmalle kohdalle, keskelle peltoa, sieltä löytyykin ikivanha rakennuksen kivijalka.

Hämeenniemen viljelysmaita
Hämeenniemen viljelysmaita

Tutustu Hämeenniemen luomuviljelyyn

Hämeenniemen tilalla viljellään mustaherukkaa, viherherukkaa ja leipävilja vehnää tai ruista.

Kaikki tuotteemme ovat luonnonmukaisesti tuotettuja. Tilalla ei käytetä lainkaan kasvinsuojeluaineita eikä keinotekoisia lannoitteita. Luomutuotannon olemme aloittaneet jo vuonna 1998. Huolehdimme vesistöjen hyvästä kunnosta ja käytämme pellon ja vesistön välissä suojavyöhykettä, jotta luontaisiakaan ravinteita ei huuhtoutuisi veteen. Vuorovuosina on viljelyssä apilakesantoja, jotta kasvusto sitoisi ilmakehän typpeä maahan. Pelloillamme esiintyy myös vanhaa, ihanaa ruiskaunokkia. Leppäkertut ja madot asuvat myös pelloillamme.

hameenniemi viljely1Mustaherukkaa ja viherherukkaa voi tulla itse poimimaan satoaikana elo- syyskuulla.

Samaan retkeen voi yhdistää uintireissun tai vaikkapa varata tilaussaunamme sadonkorjuupäivän kunniaksi koko porukalle/perheelle.

Olette tervetulleita tutustumaan tämän päivän pienviljelyyn!

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=_FVRfMAI5gM

varaa huvila

Varaa huvila

Kesä tulee kohinalla ja lomakausi alkaa nopeammin, kuin huomaatkaan!
Ole nopea ja varaa kesän parhaat päivät heti.

Tarjoamme 4 upeata mökkiä kaikilla mausteilla, kauniissa hämäläisessä luonnossa Heinolassa.
Tutustu ensin huvilaan, katso onko se vapaa ja ota heti yhteys lomakkeella, puhelimella tai sähköpostilla niin varaamme sen sinulle.

Tutustu varausehtoihin.

Kysy lisää

lomatekemista

Lomalla voi loikoilla tai sitten puuhata hullun lailla. Kumpaakin saa Hämeenniemessä tarpeen mukaan.

Lomatekemisiin

Tietosuojaseloste

HUOM! Käytämme sivustollamme evästeitä, jotta käyttökokemuksesi olisi parempi.

Ylös